Hoeveel mensen in Amstelveen komen naar de gemeente, omdat zij hun  identiteitsdocumenten, zoals paspoorten en rijbewijzen, kwijt zijn? Dat vraagt raadslid Bert de Pijper van de ChristenUnie schriftelijk aan B&W. Aanleiding daarvoor is dat de minister van Veiligheid en Justitie zijn zorg heeft geuit over de stijging ervan in Nederland. De documenten zouden wel eens met dubieuze bedoelingen in het criminele circuit terecht komen.

De Pijper wil weten hoeveel identiteitsdocumenten van inwoners van Amstelveen tussen 2015 en 2019 vermist zijn geraakt en of de stijging daarvan ook in Amstelveen is te zien. Ook vraagt hij inzicht of de gemeente iets weet over de oorzaak van het zoekraken en of er cijfers bekend zijn omtrent Amstelveense identiteitsdocumenten die in het criminele circuit verdwenen.

Voorwaarden

De fractie is ook benieuwd naar de voorwaarden die door de gemeente worden gehanteerd voor het afgeven van een nieuw identiteitsdocument. “Wat wordt er van een iemand verwacht als hij zijn identiteitsdocument kwijt raakt?” luidt een van de vragen. Een andere: “Hoe wordt nagegaan of degene die een identiteitsdocument is kwijtgeraakt, al zijn verplichtingen (bijvoorbeeld aangifte bij politie) is nagekomen ?”

De Pijper wil ook weten of Amstelveen van andere gemeenten en politie informatie krijgt over het aantal kwijtgeraakte identiteitsdocumenten, die oorspronkelijk in Amstelveen zijn afgegeven en hoeveel dat er dan zijn geweest.

 

2 REACTIES

  1. Vragen naar de bekende weg. Had het interessanter gevonden als ze vragen hadden gesteld hoeveel zware jongens er in Amstelveen wonen in de veel te dure vrije sectorwoningen waarvan Herbert Raat er alleen maar meer van wil laten verhuren door sociale huurwoningen te verkopen. Raat is de facilitator en roeptoetert breeduit: Welkom broeders, welkom witwassers en verteer uw zwarte geld vooral in Amstelveen want wij beveiligen u heel goed.
    In plaats van de politie het echte werk te laten doen, namelijk preventief criminelen ontruimen uit de woningen laten ze gepensioneerden agenten de criminelen de veel te dure woningen ‘s nachts bewaken zogenaamd tegen inbreken. Wie houdt nu wie voor de gek. Onze politieke koning doet niets en wil ook niks doen want samen met zijn vriendjes en de vastgoedjongens hebben ze de poorten wijd open gezet voor criminelen en dat noemen ze marktwerking.

    • Nu je het zegt, het is inderdaad opvallend dat de 4 woningen waar een wietplantage was en bij mij in de buurt zijn, allemaal in de vrije sector lagen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.