D66-raadslid Tawros Aslanjan is een van de twee ondernemers die volgende maand een ijssalon in de Dorpsstraat 68 starten. Die komt in het voormalige pand van schoen- en lederwarenwinkel Katja Maten, enkele meters naast café Thijs. Dat meldt Amstelveenz. Aslanjan doet het samen met Danilo Giannotta.

Het wordt een salon waar onder de naam Gia Gelato ambachtelijk Italiaans zal worden verkocht. Het duo, dat op het ogenblik met een ingrijpende verbouwing bezig is, zegt behalve het beste ijs van de stad ook koffie en gebakte gaan verkopen. Het wordt overigens naast bijvoorbeeld Da Vinci aan de Lindenlaan en Patagonias aan de Johannes Calvijnlaan wel een nieuwe concurrent in de branche.

In het Oude Dorp is het de zoveelste horecaonderneming. Volgens Aslanjan is de wijk uitgegroeid tot een horecacentrum in Amstelveen. De winkel krijgt een Italiaanse inrichting en gaat Italiaanse koffie van Buscaglione schenken. Aslanjan had eerder een horecazaak in Villa Arena.

 

 

 

3 REACTIES

  1. De opwarming betekent een gat in de markt voor wakkere ondernemers. Kan je eigenlijk klimaatscepticus zijn en er tegelijk profiteren van je ongelijk? Tavros heeft het in ieder geval handig bekeken: Tussen het ijs scheppen door even naar een raads- of commissievergadering in het gemeentehuis lopen. Het Oude Dorp bewijst hoe belangrijk het is dat het gemeentehuis in het centrum staat. Het Stadshart krijgt veel minder aandacht.

    • Sorry hoor, maar ik vind dat Stadshart de gezelligheid hebben van een bunker. Veel te groot.
      Het Oude Dorp is klein en overzichtelijk en het bos is dichtbij. Dus vele fietsers en wandelaars komen er doorheen.

  2. Het bos en De Poel zijn inderdaad dichtbij, naar toch krijgt het Oude Dorp er nóg een park bij bovenop de overdekte A9. Het Stadshart krijgt een vierdubbel kruispunt om al het doorgaande autoverkeer te verwerken. Is dat eerlijk? Nee natuurlijk. Maar ja, wat wil je met Raat (VVD) als wethouder Stadshart.

    Wij vinden het Stadsplein trouwens prima, afgezien van die scooters natuurlijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.