Hij heeft er zin in. Lieuwe, van wie de gemeente de achternaam angstvallig geheim houdt, nam de keten in ontvangst van burgemeester Tjapko Poppens. In de raadzaal vond zijn officiële installatie als kinderburgemeester plaats. Hij neemt een uit genomineerden voor die fuctie bestaande kinderraad mee. Lieuwe blijft kinderburgemeester gedurende het hele schooljaar 2019-2020 voeren.

Hij zei zich vooral te zullen richten io het thema natuur en milieu. De kinderburgemeester gaat met de burgemeester mee naar evenementen en houdt daar soms een korte toespraak, zoals de intocht van Sinterklaas, de avondvierdaagse en de herdenking op 4 mei. Ook is hij onderdeel van de kinderraad, die dit schooljaar dus met het thema natuur en milieu aan de slag gaat.

Voor de installatie werd eerst afscheid genomen van de vorige kinderburgemeester, Jara Zurr (zij was de laatste van de drie die nog wel een achternaam had). Zij kreeg van de burgemeester als dank een fotocollage van de bijzondere momenten van haar optredens in het afgelopen jaar en de speciale kinderburgemeesterpenning. Haar moeder kreeg een boeket bloemen.

 

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.