Voor de door de gemeente georganiseerde collectieve inkoop voor energiebesparing hebben zich sinds eind mei, toen de actie startte, zevenhonderd woningeigenaren gemeld. Zij deden 1100 aanvragen voor vloerisolatie, spouwmuurisolatie en / of isolatieglas. Door de totale omvang van de aanvraag is het volgens de gemeente mogelijk aantrekkelijke prijzen en service aan te bieden. Hierdoor kunnen de investeringen in isolatie sneller worden terugverdiend, zegt zij. De actie duurt tot 15 juli.

Er waren twee door in totaal tweehonderd mensen bezochte informatieavonden in het Noorddamcentrum. Iedere deelnemer kan diverse  energiebesparingsmaatregelen inkopen. Volgens wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid) zijn de leverende bedrijven door middel van een veiling geworven en werkt de gemeente alleen samen met leveranciers die voldoen aan strenge voorwaarden op het gebied van kwaliteit, service en garantie.

Meer wooncomfort

Met vloerisolatie wordt zowel energie bespaard als het huis comfortabeler gemaakt, zegt de gemeente. Ook voorkomt vloerisolatie eventueel vochtproblemen vanuit de kruipruimte. Met het plaatsen van HR++ glas in een hoekwoning bespaart men gemiddeld € 250 tot € 350 per jaar, belooft zij. Vrijblijvend inschrijven voor een of meerdere isolatiemaatregelen kan tot nog 15 juli. Op de site www.winstuitjewoning.nl is alle informatie te vinden over de actie. Bewoners met vragen kunnen bellen met de helpdesk op: 023-583 6936.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.