De VVD-fractie in de gemeenteraad is de nog steeds toenemende troep rond afvalcontainers zat. Zij wil nu harde maatregelen daartegen en komt daartoe met voorstellen bij de behandeling van de Perspectiefnota (contouren van de volgende begroting). “Ondanks alle inspanningen is het op veel plaatsen, zeker in het weekend, nog een bende”, weet zij.

Aan de andere steunt zij als coalitiepartij het beleid van de gemeente, dat onder meer de oorzaak van de toenemende troep rond de containers was. Die voor zogenoemd restvuil zijn tegenwoordig alleen met pasjes te openen. Bovendien, maar dat was al eerder het geval, wordt grof vuil vaak niet naar het afvalbreng-station gebracht, maar gewoon bij de containers neergezet.

Schoon houden

De VVD legt de schuld ook bij de inwoners. “Ondanks het beleid van de gemeente, dat ten zeerste door de VVD ondersteunt wordt, is een deel van de burgers er nog steeds niet van doordrongen dat we met elkaar onze gemeente schoon moeten houden”, zegt de fractie in een persbericht. Binnen B&W is wethouder Floor Gordon (D66) voor afvalafvoer verantwoordelijk.

Maar de VVD vindt dat het ook de verantwoordelijkheid van iedereen in de stad is niets buiten de vaak volle containers te zetten. “Gewoon al je rommel naast containers zetten kan gewoon echt niet”, zegt de fractie, waarmee overigens een klaagzang van de gemeente wordt herhaald.

Bij de behandeling van de perspectiefnota komt de VVD met voorstellen tot een verdere aanpak. Die houden onder meer extra ophaalrondes in het weekend, cameratoezicht, boetes en duidelijkere meertalige communicatie in.

 

6 REACTIES

 1. Ik citeer: “Die houden onder meer extra ophaalrondes in het weekend, cameratoezicht, boetes en duidelijkere meertalige communicatie in.”.
  1) Extra ophaalrondes roep ik al jaren. Maar wanneer gebeurt dat nu eens is de vraag.
  2) Cameratoezicht? Hou toch op zeg. Gaan we Amstelveen volstampen met camera’s omdat het gemeentelijk vuilnis ophaal beleid volledig faalt?
  3) Boetes? Vereist handhaving en daar doet de VVD Amstelveen niet aan.
  4) Duidelijke meertalige communicatie? Doet Amstelveen daar dan niet al aan?

  Vroeger (en inderdaad toen was alles beter) kon je gewoon eens per week je grofvuil buiten zetten en werd dat keurig opgehaald. Toen moest alles ineens anders en dit ook toen al met de VVD in het college van B&W. Waarom dit niet gewoon weer heringevoerd?

 2. Die pasjes zijn ook een oorzaak van veel ergernis en vervuiling. Als elders en zelfs in Amsterdam geen pasjes nodig zijn om afval in een ondergrondse container te doen, waarom dan wel in Amstelveen?

 3. Zoals bij de behandeling van het Grondstoffenplan in 2017 kon worden voorzien, wordt nu ook de privacy in de restcontainer gegooid.

 4. De VVD moet in deze kwestie niet huilie , huilie doen. Zij waren toch verantwoordelijk voor dit beleid?
  En die aanpassingen die men nu voorstelt. Hoeveel gaan die dan niet kosten, terwijl het toch ook de bedoeling was?
  Ook werkt het systeem vaak niet. Laatst wilde ik een zak weggooien met mijn pasje. Geen reactie, toen naar de volgende gelopen, deed het ook niet. Gevolg; alles bij het plastic gegooid.
  Daarnaast alles wat maar even groter is dan het gebruikelijke, kan al niet in die containers. Waarom niet , een vaste dag 1 x week?
  En dan weer die die GFT bakken met dit hete weer! En weer staan ze naast mijn tuin te meuren en te stinken en heerlijke 💩 vliegen !!🤮🤮🤮🤮

 5. Ah, de VVD’ertjes zijn weer eens iets zat. Grappig is dat toch 🙂

  Mensen gaan gewoon niet betalen voor spullen waar ze vanaf willen. Daar kun je alles van vinden, maar dat is nou eenmaal de praktijk.

  Gewoon weer geregeld een vuilnisman langs de deur. Deze gemeente wil in alles uitblinken, maar het mag niets kosten. Ik heb al heel wat liters benzine naar het afvalpunt gereden. En ik doe dat nog steeds omdat ik niet mee wil doen aan de verloedering. Maar deze gemeente werkt de verloedering zelf in de hand. Maar de verbaasde onschuld spelen, daar zijn ze meester in.

 6. Olaf Oomes schreef in de eerste reactie:

  “Boetes? Vereist handhaving en daar doet de VVD Amstelveen niet aan.”

  Precies, en dat kan niet genoeg gezegd worden, want het wil maar niet tot die neoliberale koppen doordringen dat handhaving geen luxe is waarop zij kunnen besparen maar een wettelijke plicht waaraan zij zich niet zomaar kunnen onttrekken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.