Voor de 23e is er een lokale amateurkunstexpositie in de Kunstuitleen aan het Stadsplein gehouden, die vrijdag (21 juni) werd afgesloten met een prijsuitreiking. Meer dan 120 bezoekers kwamen naar de opening op zaterdag 1 juni. Er waren 89 deelnemers aan de expositie.

De publieksprijs in categorie 2D ging naar Conny Hecker voor haar collagem getiteld Bomenrij. En de publieksprijs in de categorie 3D werd uitgereikt aan John Frank Hoekzema, voor een beeld van brons, dat de titel ‘Born to be Wild’ meekreeg. Beiden kregen een waardebon t.w.v. € 250, te besteden aan kunstenaarsbenodigdheden.

Juryprijzen

Ook dit jaar waren er juryprijzen en een eervolle vermelding. De eervolle vermelding als ‘nieuwe professional’ ging naar Marcel van Balken voor de foto Climate Change. Anna de Roode won in de categorie 2D met het olieverf schilderij Volharding. En de juryprijs voor 3D werd uitgereikt aan Truus Pot, die het beeld Lint maakte. De door de jury gekozen winnaars kregen een gratis creatieve cursus naar keuze aangeboden bij de SAKB Ateliers en Platform C | Volksuniversiteit Amstelland.

De prijzen werden uitgerekt door Madeleine Heijligers, directeur van Platform C en door de juryleden Jet Naftaniël (voorzitter Vereniging Amstelland Kunst & kunstenaar) en Corry Zwart (kunstenaar).

1 REACTIE

  1. Mijn felicitaties voor alle prijswinnaars , maar eigenlijk aan iedereen die aan deze wedstrijd heeft deelgenomen. Als amateurschilder weet ik dat er vele plaatsgenoten zijn die zich hier mee bezig houden. We hebben nu één keer per jaar een kunstmarkt in het Oude Dorp. Deze wordt altijd goed bezocht. Waarom kan dit niet 2x in het jaar georganiseerd worden? Hebben we weer een evenement erbij!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.