Driekwart (74%) van de bewoners der Oranjebuurt in de wijk Patrimonium lijkt tegen de invoering van betaald parkeren met parkeervergunning, zoals de gemeente wil. Dat blijkt uit een onlangs onder buurtbewoners gehouden enquête, die door hen zelf is ingesteld en door 46% van alle huishouders werd ingevuld.

Die is van plan in 2021 in de Oranjebuurt betaald parkeren in te voeren van maandag tot en met vrijdag, van 09.00-18.00 uur. Maar eventuele parkeerproblemen worden door buurtbewoners pas na die tijd, ‘s avonds dus, ervaren, zegt Alice van Kooten van de tegen de maatregel agerende actiegroep. Gemiddeld genomen ervaren de bewoners overigens ‘zelden’ of ‘soms’ een parkeerprobleem bij de eigen woning, blijkt uit de enquête.

 Vreemd?

Volgens de opstandige inwoners beoogt de gemeente met de invoering van betaald parkeren zgn. ‘vreemdparkeerders’ te weren. Maar de meest gesignaleerde vreemdparkeerders in de Oranjebuurt zijn hockey / cricket-gangers, zegt Van Kooten. “Men ondervindt gemiddeld 4 (schaal 1-10) parkeeroverlast van eventuele vreemdparkeerders.” En die sporters komen vooral ’s avonds en (vooral) in het weekend als de door de gemeente bedachte maatregel niet geldt.

Van de bewoners die enquête invulden vindt 90% dat de gemeente de resultaten daarvan moet laten meewegen in de besluitvorming óf zelfs doorslaggevend laten zijn. Eind 2020 wordt nogmaals een enquête gehouden, zodat de resultaten kunnen worden vergeleken, meldt Van Kooten.

 

 

4 REACTIES

 1. Beste redactie,

  Hoewel ik natuurlijk blij ben dat u de moeite heeft genomen om mijn artikel te plaatsen, merk ik toch dat ik de erin aangebrachte wijzigingen niet conform de realiteit vind. Er wordt nu ineens gesproken over een ‘tegen de maatregel agerende actiegroep’ en ‘opstandige inwoners’. Dat klinkt allemaal behoorlijk opruiend en daar is geen sprake van.

  Er heeft een neutraal onderzoek (middels enquête) plaatsgevonden naar de mening en ervaringen van de buurtbewoners aangaande het voorgenomen beleid van de gemeente. De bedoeling hiervan is voornamelijk dat de bewoners zich gehoord voelen en dat zij worden betrokken bij het beleid van de gemeente dat hen in de praktijk het meeste aangaat.

  Ook word ik met naam en toenaam geciteerd, alsof ik met jullie gesproken zou hebben. Dat is m.i. geen juiste weergave van het door mij aangeleverde artikel. Ik verzoek u dan ook om het artikel ofwel te wijzigen, ofwel te verwijderen.

  Met vriendelijke groet,
  Alice van Kooten

  • 1. U stuurde een persbericht en het is de gewoonte te melden wie dat deed.
   2. U bent tegen betaald parkeren toch?
   3. Volgens ons is de weergave van de situatie juist, hoewel u de toon te ‘opruiend’ vindt. Het zij zo.

  • Beste mevr. Van Kooten,
   Mijn inzicht is, dat ik er niet zo zwaar aan zou tillen. De essentie dat u en uw bewonersgroep door uw enquete heeft aangetoond dat de bewoners van de Oranjebuurt niet zijn gekend in deze maatregel en dat zij een andere mening vertegenwoordigen dan de gemeente.
   Persoonlijk vind ik dat de gemeente daar veel te veel een handje van heeft om dingen te besluiten zonder de daarbij betrokken inwoners te kennen en daar is dit weer een voorbeeld van.

 2. Een persbericht is geen interview, een enquête is geen actie, het beantwoorden van vragen is geen opstand en Johan Bos geeft nooit ongelijk toe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.