Van zaterdag 22 juni t/m zondag 30 juni houdt SAKB KunstLokaal (Ouderkerkerlaan 15) weer de zomerworkshopweek: tekenen, schilderen, aquarelleren en boetseren. In totaal zijn er 29 workshops.

In de workshopweek kan men ontdekken wat er te doen is bij SAKB KunstLokaal en kennis maken met docenten en technieken. Kijken of het klikt met een docent, zonder dat er een hele cursus aan vastzit. Of een nieuwe techniek uitproberen, waarbij men nog niet zeker weet of er wel mee moet worden doorgegaan.

Op stap

De meeste workshops worden gegeven in het gebouw van SAKB KunstLokaal aan de Oudekerkerlaan, maar sommige docenten gaan ook met hun deelnemers op stap. Zo neemt Marian Sanders haar groepje mee naar Artis en Edgar Jansen naar een Grand Café in hartje Amsterdam om daar met potlood of krijt en papier aan de slag te gaan.

In het gebouw zelf wordt de hele week druk gewerkt. Bij ‘De Dikke Kat’ van YvonneMaya Bakker kun kan met de eigen kat of zomaar een gezellige kat schilderen.   Edgar Jansen heeft als model een actrice die poses aanneemt van beroemde meesterwerken uit de kunstgeschiedenis. Ook geeft hij een workshop kostuumtekenen.

Dier en kind

Femke van Os houdt het in haar drie workshops eenvoudiger.Tijdens haar ‘(Groot)ouder en kind workshop over dieren’ gaan kinderen samen met een ouder of grootouder hun favoriete dier tekenen. In een andere workshop laat Femke zien hoe een beamer op creatieve wijze is in te zetten, door bijvoorbeeld verschillende projecties door en over elkaar heen te gebruiken en zo een nieuwe compositie te maken’.

Dit is maar een greep uit het grote aanbod. Voor verschillende workshops is nog plaats. Zie voor het volledige programma www.sakb.nl . Hier vindt men ook de gegevens van de docenten voor eventuele vragen.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.