De gemeente wil één beeld van de op het ogenblik in het Jan van der Togt Speciaal museum exposerende Klaas Gubbels kopen. Van hem staan er nu vier op de Bovenkerkerkade t.g.v. de kunstroute ARTZUID Annex Amstelveen. Inwoners mogen daaruit kiezen welk beeld in Amsterdam blijft.
“Buitenkunst is van heel Amstelveen”, zegt cultuurwethouder Herbert Raat. Hij hoopt dat inwoners massaal gebruik maken van de mogelijkheid om te stemmen.

Keuze

Inwoners kunnen uit de vier beelden kiezen. Daarbij maken ze ook kans op een prijs. Stemmen kan via www.amstelveen.nl/klaasgubbels.

Na het invullen van postcode en huisnummer kan een keuze worden gemaakt. Kans maken op de prijzen kan door het achterlaten van een e-mailadres. Voor inwoners zonder internet is er de mogelijkheid hun keuze per post kenbaar te maken via antwoordnummer 103, 1180 VB Amstelveen. Meedoen kan tot en met 10 juli.

Miniatuur

Onder de inzendingen verloot de gemeente éénmaal een miniatuur van een kunstwerk en tien door Klaas Gubbels gesigneerde ARTZUID Annex Amstelveen catalogi.

Het gekozen kunstwerk komt op de Burgemeester Wiegelweg in Westwijk. Deze wijk heeft de minste kunst per inwoner, namelijk 1 op 7.364. In vergelijking met bijvoorbeeld Groenelaan (1 op de 981) staan er erg weinig. Daarnaast ontving de gemeente verzoeken uit de buurt om de toegangsweg van de wijk te voorzien van kunst. De beelden zijn op de Bovenkerkerkade nog tot 15 september te bewonderen tijdens de beeldenroute ARTZUID Annex Amstelveen.

6 REACTIES

    • Mijn piece of cake is het ook niet direct, maar over smaak valt niet te twisten. Maar ik meen ergens gelezen te hebben dat Amstelveen zou gaan voor kindvriendelijke beelden. Nou één ding is het niet; Kindvriendelijk!

  1. Het feit dat men over smaak niet kan twisten, is geen excuus om dan maar lelijke dingen in de publieke ruimte te plempen.

    Is dat niet weer een variant op de koffiepotten die destijds op veler verzoek van het Stadsplein verbannen werden naar de Beneluxbaan?

    • Nou ik vind het ook niet mooi, maar in ieder geval beter als dat ding van Armando . Het hangt er ook erg van af waar men zoiets neer zet. Ik heb soortgelijke dingen van Armando zien staan in parken bij moderne gebouwen en daar had het wel een zekere charme, maar niet niet op die kale steenvlakte wat ons Stadshart is.
      Trouwens wie beslist of iets lelijk of mooi is. Men heeft in Amstelveen in ieder geval wel genoeg variëteit . Dat is al heel wat!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.