Meer dan zestig old timers stonden vorige week zaterdag op het Stadsplein’Er deden er zestig mee aan toertocht door West Nederland. Die zouden rond elf uur weer finishen, maar het werd een beetje later voordat de eerste klassieke auto binnen kwam. “De druppelen binnen”, zei iemand.

Op het plein voegden zij zich bij de paar oude wagens die er al stonden. Het gehele evenement heette ‘Unexpected Wheels’, waaraan het winkelcentrum meewerkte. Tip: Als Amstelveen weer eens met 24H zijn verjaardag viert, laat dat dan samenvallen met die klassieke autoshow, want daar kwamen wél mensen heen, terwijl het festival op het plein op de verjaardag te vieren qua bezoekers niet het kloppende hart werd wat was beloofd.

Historie

Winnaars van de toerrit

Anderzijds zouden de autoshow vorig jaar 60.000 bezoekers hebben getrokken, maar in dat aantal zitten vermoedelijk al degenen die toch wel op zaterdag naar het winkelcentrum waren gekomen. Gewoon om te winkelen.

Intussen was het natuurlijk een kans voor velen om in stille bewondering de merken Ferrarim Rolls Royce, Porche, Bentley en vele andere van tioen te bewonderen.

En dan was er de race voor kinderen met elektrische auto’s van Carrera op de op tafels aangebrachte baan. Wie de snelste van de dag daarmee was, kon een prijs winnen. Om maar niet te spreken van het gamen met Ninento en te spuiten met water via een heel ouderwetse pomp (vier personen tegelijk moesten die bedienen) bij de organisatie voor Historisch Brandweermaterieel. Er werden dan ook heel oude brandweerwagens getoond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.