De wedstrijd The Challenge voor jongeren van 14 tot en met 20 jaar werd donderdag in P60 feestelijk afgesloten. Deelnemers konden financiƫle ondersteuning en coaching winnen voor een (maatschappelijke) project. De strijd was georganiseerd door Rotary Amstelveen Amstel en welzijnsorganisatie Participe Amstelland.

Zeven groepen presenteerden hun plannen aan de aanwezigen, onder wie Amstelveense ondernemers en wethouder Frank Berkhout. De jury stond onder leiding van de voorzitter van de ondernemersvereniging. Kennelijk waren media niet welkom.

Skaten in Bankras

De initiatieven blijken uiteen te hebben gelopen van een skate event in Bankras, een beweegplein voor jong en oud, een app als marktplaats voor huiswerkbegeleiding tot het koken voor ouderen om eenzaamheid te bestrijden. De jongeren maakten indruk op de jury, die dan ook besloot dat alle projecten ondersteund worden in de verdere uitwerking.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.