Home Overige Twee stedenbanden geschrapt

Twee stedenbanden geschrapt

0
1328

Omdat de gemeenteraad in februari heeft besloten de stedenbanden met het Hongaarse Óbuda-Békásmegyer (een deel van Boedapest) en het Britse Woking te verbreken, zijn de plaatsen nu ook van het bord aan de grenzen van Amstelveen geschrapt.

Alleen de stedenbanden met partnersteden Tempelhof-Schöneberg (Berlijn, Duitsland) en Villa El Salvador (Lima, Peru) blijven bestaan. De raad vindt dat internationale samenwerking meerwaarde moet opleveren voor zowel Amstelveen als de partnersteden. Dat is naar zijn mening wel het geval met Tempelhof-Schöneberg en Villa El Salvador.  De band met Tempelhof gaat terug op een sterke historische band en vergelijkbare (Europese) uitdagingen. Er wordt kennis uitgewisseld op thema’s als integratie van vluchtelingen, internationalisering en jeugdzorg.

De kennisuitwisseling met de Peruaanse partnerstad Villa El Salvador richt zich op thema’s als duurzaamheid (zoals afvalmanagement), dienstverlening en jongeren. Op dit moment staat kennisuitwisseling tussen het basisonderwijs centraal.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.