Op zondag 2 juni 2019 van 11.00 – 12.30 uur is er in Museum Jan van der Togt een workshop voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Ieder kind maakt een eigen kunstwerk in de stijl van de daar op het ogenblik exposerende Klaas Gubbels en Willem van Veldhuizen.

De overzichtstentoonstelling van de ‘bijna onwerkelijke’ schilderijen van kunstenaar Willem van Veldhuizen is op 2 juni voor het laatst te zien. Van Veldhuizen schildert museumzalen met spannende, maar onrealistische doorkijkjes naar buiten en mooie spiegeleffecten.

Schaakbord

Tegelijkertijd is er een expositie van kunstenaar Klaas Gubbels (zie foto), ter gelegenheid van zijn 85e verjaardag. Gubbels is bekend van zijn bijzondere schilderijen en beelden van tafels, stoelen en koffiekannen, maar soms ook een schaakbord.

Na een korte rondleiding door de beide tentoonstellingen, gaan de kinderen zelf aan de slag. Tekenen, kleuren, knippen en plakken. Om naar huis te gaan met een eigen kunstwerk. De workshop wordt begeleid door een museumdocent.

Aanmelden voor de workshop via educatie@jvdtogt.nl of (020) 641 57 54, met vermelding van naam, leeftijd en telefoonnummer. De kosten zijn € 5 per kind.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.