Om reizigers te compenseren die teveel betalen voor bus 55 (Van Westwijk naar het Station Zuid) wil de Vervoerregio Amsterdam 1,2 miljoen euro uittrekken. De bus vervangt de sneltram 51, die wordt omgebouwd tot Amstelveenlijn, maar wel veel duurder is.

Wie bijvoorbeeld van het eindpunt in Amsterdam naar de Sachorovlaan in Westwijk reist, moet 49 cent meer voor de bus dan voor de voormalige tram betalen.  En in de andere richting is hij 26 cent meer kwijt (de route van de bus is dan korter). De Vervoerregio verstrekt de licenties voor het openbaar vervoer in de regio, waarbij ook Amstelveen dus hoort.

Drie keer gepakt

Volgens Chris Vonk van reizigersvereniging Rover worden de buspassagiers drie keer gepakt. Tegen AT5 vertelde hij dat er niet alleen sprake was ven een vertraging door de gedwongen overstap op Station Zuid. Maar ook legt de bus een langere route af en is die minder snel dan de tram. En ten derde moet men daar ook nog eens meer voor betalen.

Boetes

De 1,2 miljoen die nu wordt uitgetrokken, komt deels uit boetes die de Vervoerregio Amsterdam heeft opgelegd aan vervoerders die zich niet aan de regels houden. Overigens is nog veel onduidelijk over de wijze waarop het geld naar de reizigers komt. Het GVB, dat de bus laat rijden, zegt daar nog over in overleg te zijn. De compensatie is bedoeld voor gebruikers van de OV-Chipkaart die op saldo reizen. De Amstelveenlijn wordt in de toekomst ook doorgetrokken naar Uithoorn.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.