De eerder niet door de gemeente afgegeven vergunning voor het Vunzige Deuntjes festival in het Amsterdamse Bos komt er waarschijnlijk toch. De gemeente heeft met de organisatoren gesproken en die beseften naar hun zeggen niet dat behalve toestemming van het Amsterdamse Bos (een Amsterdamse aangelegenheid) er vergunning van de gemeente Amstelveen nodig was.

Overigens blijken veel kleinere uit vrijwilligers bestaande organisaties van evenementen in het Bos daar wel van op de hoogte. De programmering, die eerder volgens B&W niets toevoegde aan de al in het bos gehouden festivals, werd na een gesprek met de burgemeester aangepast en leidt tot minder overlast, onder meer door 30% minder bastonen, zegt de organisatie.

Nieuwe aanvraag

Het nieuwe voorstel wordt nu door de gemeente bestudeerd. Die vindt overigens dat het niet tot meer variatie in de festivals leidt, maar zegt er begrip voor te hebben dat voor de organisatie en de bezoekers, die al kaarten kochten, het niet doorgaan van het evenement een grote strop zou betekenen. En de organisatie dacht volgens B&W lang dat toestemming van Amsterdam voldoende was. Het college besloot dat zij een nieuwe aanvraag mag doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.