Als volgende week de viering van de verjaardag van Amstelveen (24H) op zaterdag 25 mei uitbreekt zijn er ook sociale activiteiten. Zo zijn er twee bewonersinitiatieven en is er een vrijetijdsvereniging voor mensen met een verstandelijke beperking te bezoeken.

De Vrijwilligerscentrale, die zich tegenwoordig als Amstelveenvoorelkaar presenteert, vindt dat het programma van 24H Amstelveen een mooie en laagdrempelige manier is om inwoners te vragen iets voor een ander te doen, door samen naar een activiteit te gaan met een bewoner of een cliënt van één van de (zorg) organisaties uit Amstelveen. Via www.amstelveenvoorelkaar.nl kan men contact leggen.

De in totaal 45 activiteiten tijdens 24H Amstelveen zijn zoveel mogelijk gratis. Waar toch een kleine bijdrage wordt gevraagd, is het voor de inwoners met een Amstelveenpas in elk geval gratis toegankelijk.

De Schakel
Bij de Schakel (foto), een vrijetijdsvereniging voor mensen met een verstandelijke beperking, kan men een kijkje achter de schermen nemen. Men kan er hun talenten zien en hoe zij liefdevol en enthousiast worden begeleid door tientallen vrijwilligers. Ook kan een rondleiding door het clubgebouw worden gemaakt en men kan samen met de leden meedoen aan één van de activiteiten: wandelen, schilderen en knutselen of yoga. Om 10.30 uur staat creatief bezig zijn en wandelen op het programma. Om 13.30 uur yoga en om 15.00 uur rondleiding en presentatie. Aanmelden kan via de site van 24h.nl/amstelveen.

Stadsdorp Elsrijk
Eén bewonersinitiatief op 25 mei is van Stadsdorp Elsrijk. Dat laten bezoekers graag kennismaken met activiteiten, zoals theatersport, waarbij men moet improviseren om zo goed of grappig mogelijk een scène te spelen. Verder krijgt men een vooruitblik op het theaterseizoen en treden lokale helden op, zoals de bekende accordeonist Piet Schmidt & pianist Ed Boekee. Ook is het mogelijk oude spullen te laten repareren in het Repaircafé. Het programma is vanaf 15.00 uur.

Gospelkoor
Een ander bewonersinitiatief is van inwoners die samen in een gospel gemeenschapskoor zitten, het Gospel Fire Choir met meer dan 100 leden uit verschillende culturen. De groep geeft in de middag een extra concert. Hier zijn ouderen en inwoners van verpleegtehuizen voor uitgenodigd.

Wethouder Zorg en Welzijn Marijn van Ballegooijen vindt het allemaal heel mooie sociale initiatieven. De BoodschappenPlusBus gaat speciaal voor 24H Amstelveen rijden en stopt op het Festivalhart op het Stadsplein bij de fontein. De bus zal pendelen tussen verschillende tijdelijke haltes. Vanaf 9.30 uur tot 17.00 uur rijdt de bus ieder half uur langs de haltes. Men kan gebruik maken van deze bus als men redelijk mobiel is. Kijk voor het hele programma op www.24h.nl/Amstelveen. Facebookpagina: 24H Amstelveen #24HAmstelveen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.