Personeel, leden van de winkeliersvereniging en tal van genodigden waren woensdag (15 mei) naar de opening gekomen van de allereerste bloemenwinkel van de online bezorgservice Topbloemen.nl. Die is gevestigd aan de Van der Hooplaan 153. Als tot nu toe volledig online opererende organisatie biedt nu dus ook de mogelijkheid offline bloemen te kopen.

V.l.n.r. directeur Edwin van Arkel, store manager Wouter Ploeger en retailmanager Richard Michel

Topbloemen.nl is de grootste van de vele bedrijven die de laatste jaren via internet opdrachten voor bezorgen van bloemen en planten uitvoerden. Daarvoor worden bloemist-winkeliers ingeschakeld in alle delen van het land. Enkele jaren geleden ontstond er een conflict tussen het vanouds bekende Fleurop en Topbloemen.nl, omdat Fleuropwinkeliers niet ook voor de nieuwkomer mochten werken. Lang voor het digitale tijdperk bezorgde Fleurop in binnen- (en via Interflora) buitenland. Maar via internet legde de organisatie het af en werd Topbloemen.nl op dat gebied de grootste.

Pilot

Het bedrijf acht nu kennelijk de tijd gekomen om ook eigen winkels te hebben. “Een pilot”, noemt directeur Edwin van Arkel de grote bloemenzaak aan de Van der Hooplaan. In het pand was voorheen een fietsenwinkel gevestigd. “Wij zijn heel blij dat wij ons merk met de opening van deze fysieke winkel ook in het straatbeeld terug laten komen:, zei hij. Van Arkel (“Amstelveen kwam op ons pad”) vindt dat de locatie de kans biedt te monitoren wat de wensen van klanten zijn. Hij verrichtte amen met retail manager Richard Michel en store manager Wouter Ploeger het eerste fysieke filiaal.

Plukboeket

In de winkel wordt, naast het standaard Topbloemen.nl aanbod, ook iets nieuws geprobeerd. Klanten kunnen zelf een plukboeket van 12 bloemen samenstellen voor 15 Euro. Ook is een deel van de winkel afgeschermd. Daar kan men onder het genot van een kopje koffie rustig naar trouw- en rouwboeketten kijken. “Omdat ik het belangrijk vind dat mensen de rust en privacy krijgen bij het uitzoeken van zo’n belangrijk boeket”, zegt store manager Wouter Ploeger.

Franchise

Volgens Van Arkel staat de zaak het eerste jaar onder supervisie van Topbloemen.nl, maar het is de bedoeling dat die daarna aan Ploeger als franchisenemer wordt overgedragen. In de visie van Topbloemen.nl moet van volgend jaar af een complete franchise organisatie, dus met meer winkels, worden opgebouwd. Van Arkel: “In Amstelveen hebben wij genoeg ruimte voor ons segment luxeboeketten met deze prachtige winkel.” Hij verwacht dat in de toekomst diverse nu bij Topbloemen.nl aangesloten bloemisten er voor voelen franchisenemer te worden.

 

1 REACTIE

  1. Mooi hoor, en wat gebeurt nou met die bloemenstal op de hoek Lindenlaan/ van der Hooplaan? Of is dat dezelfde eigenaar?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.