Ter verdediging van homo’s, lesbische vrouwen, degenen die op beide geslachten vallen en andere niet tot de heteroseksuelen te rekenen groepen hijst de gemeente vrijdag 17 mei weer de zogenoemde regenboogvlag bij het raadhuis. Internationaal wordt die dag aandacht gevraagd voor homohaat, bi- en transfobie.

Tot 17 mei 1990 stond homoseksualiteit nog als psychische aandoening op de lijst, die toen daarvan door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) werd geschrapt. De wethouders Marijn van Ballegooijen, zelf graag van zijn homoseksualiteit getuigende, en Floor Gordon (Emancipatie en Discriminatie) juichen ook de Gay Pride en de nationale Coming Out dag toe. “Dan stralen lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele mensen, transgenders en intersekse personen, samen de LHBTI-gemeenschap vormend, uit dat ze trots zijn op hun seksuele- en gender identiteit en zich er niet voor schamen”, zeggen ze.

Zichtbaarheid

Op 17 mei wordt volgens hen aandacht gevraagd voor nog steeds bestaande negatieve gevoelens tegenover LHBTI-personen. Het is belangrijk dat er regelmatig bewust wordt stilgestaan bij homofobie, bifobie en transfobie en het bespreekbaar te maken, vinden zij.

Waar mogelijk vraagt gemeente Amstelveen aandacht voor de acceptatie van seksuele diversiteit. Zij moedigt zorginstellingen aan het Roze Loper traject te doorlopen. ‘Dit zorgt voor aandacht voor diversiteit, zichtbaarheid van LHBTI-personen in de organisatie en maakt het onderwerp seksuele diversiteit bespreekbaar.’

Kapsalon Bartels

Wethouder Marijn van Ballegooijen hijst 17 mei een regenboogvlag bij kapsalon Bartels aan de Lindenlaan. Bartels zegt een bijdrage te willen leveren aan een LHBTI-vriendelijk Amstelveen. Gordon hijst de vlag voor het raadhuis. Ook zorg- en welzijnsinstellingen laten de regenboogvlag wapperen.

Meer informatie op www.rozezorg.nl, www.idahot.nl of www.amstelveen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.