Dinsdag 21 mei om 19.30 uur is in Cinema Amstelveen aan het Stadsplein een presentatie van schilderijen van Hokusai te zien door The British Museum. Er gaat een inleiding aan vooraf.

Gebruikmakend van bijzondere close-ups en een revolutionaire video-technologie worden Hokusai’s schilderijen en prenten onderzocht door experts op het gebied van de digitale kunstgeschiedenis.

Armoede

Katsushika Hokusai (1760-1849) spendeerde zijn leven aan het bestuderen van zowel de ‘gewone mens’ als de natuurlijke en spirituele werelden, met als middelpunt de beroemde vulkaan Mount Fuji als beschermende aanwezigheid en potentiële bron van onsterfelijkheid. Hij maakte menige tragedie mee, werd ooit getroffen door de bliksem en leefde jaren in armoede, maar gaf nooit zijn streven naar de perfecte kunst op. Hokusai beïnvloedde kunstenaars als Claude Monet, Vincent van Gogh en Paul Gauguin, is de vader van de manga én tevens de enige schilder met zijn eigen emoji.

Interviews

Internationale topexposities zijn er het hele jaar door, maar vaak ontbreekt de tijd om ze te gaan bezoeken. In samenwerking met The British Museum brengen topmusea en kunstinstituten spraakmakende tentoonstellingen naar het witte doek. De kijker loopt niet alleen door de tentoonstelling, maar ontvangt ook boeiende informatie aangeboden in interviews met curatoren, kunstenaars en restauratoren.

Voorafgaand aan iedere vertoning verzorgt museumdocent en kunsthistoricus Henk van den Bosch een inleiding op de kunstenaar en/of stroming. Aanvang inleiding 19.30 uur. Aanvang film circa 20.00 uur.

Kijk op www.cinemaamstelveen.nl voor alle tijden en data.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.