Ponymanege Equito aan de Kalfjeslaan 49 houdt zondag 26 mei van 11:00 tot 17:00 uur haar jaarlijkse open dag. Thema deze keer: ‘Ponybios’. Met onder meer de bestsellers variërend van Avatar, Harry Potter en Jurassic Park tot Disney klassiekers als Sneeuwwitje en Junglebook. Deze keer niet met Hollywoodsterren, maar met pony’s in de hoofdrol. Toegang gratis.

De ruiters nemen, samen met de pony’s, het publiek mee naar verschillende werelden. Bioscoopgasten worden getrakteerd op shows en ponyspelletjes. Bezoekers kunnen ook zelf aan allerlei activiteiten deelnemen.

Films

De gasten krijgen een uiteenlopend aanbod aan films voorgeschoteld. Natuurlijk zijn er de typische paardenfilms, waarin het edele dier de hoofdrol speelt. In Hildalgo gaat het over de avonturen van  Mustang Hidalgo en cowboy Frank. Black Beauty danst door de bak en laat zien waarom het paard jaren geleden de harten van zoveel kinderen wist te veroveren. En Spirit toont hoe men in vrijheid kan samenwerken met een pony. Natuurlijk komen ‘Britt’ en ‘Esra’ van Paardenpaard tv verslag doen.

Sneeuwwitje

Maar de bioscoop heeft meer dan alleen paardenfilms te bieden. Zoals The Hunger Games, waarbij acteurs een spectaculaire show neerzetten. En wie vervult in Jurassic Park de rol van de T-rex? Peter Pan beleeft een mooi avontuur en Winnie de Poeh is ook van de partij. Voor de jongste bezoekers staan naast Winnie de Poeh ook Sneeuwwitje en Dora op het programma.

Spelletjes

In het ponyspelletjestoernooi strijden twee ruiterteams om Oscars. Zoals die voor de mooiste kostuums, de beste actiescene, de spannendste stunt en uiteindelijk de beste Equito-film. Er is een sponsorloterij aan verbonden. Men kan dus een team sponsoren en kans maken op een prijs.

Ponykennis

Voor bezoekers is er ook een test op het gebied van ponykennis, tijdens een speurtocht, het kleuren van kleurplaten van de pony’s van Equito of bij  volgen van een voltigeles op Ollie, het voltige-oefenpaard. Ook kunnen kinderen onder begeleiding een rondje stappen op één van de pony’s. Er is een kraam met tweedehands ruiterspullen, waarvan de opbrengsten naar Brooke Hospital for Animals gaat.

De manege ligt net ten zuiden van het Amstelpark, waar de Kalfjeslaan uitkomt op de Amsteldijk-Noord. Een routekaartje staat op www.equito.nl. Hier zijn ook de laatste nieuwtjes over de open dag te vinden en wordt binnenkort het complete programma geplaatst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.