De Amateurkunstmarkt voor de dorpskerk in het Oude Dorp komt er weer aan. Die wordt zondag 19 mei (12.00 tot 17.00 uur) gehouden. De markt, bestaande uit veertig kramen,  wordt georganiseerd door SAKB Kunstlokaal en (om 12.00 uur) geopend door cultuurwethouder Herbert Raat. Er zijn uiteenlopende vormen van kunst te zien en te koop, zoals schilderwerk, beeldhouwwerken, fotografie, keramiek, tekeningen en mozaïek.

Meta Gorter bijvoorbeeld, die in 2012 met een stilleven in olieverf de amateurkunstwedstrijd won van de Kunstuitleen, is er dit jaar met haar dierschilderingen. Ze houdt haar prijzen laag, want ze vindt het leuk om mensen blij te maken met haar werk.

Gezellig

Rob Thole maakt etsen van verstilde landschappen en fietsers die op de dijk tegen de wind vechten, maar presenteert ook gewassen pentekeningen, net als de etsen, in zwart-wit. ‘Ik verkoop altijd redelijk wat’, zegt hij. ‘Maar ik doe het niet in de eerste plaats voor de verkoop. Ik vind de markt vooral leuk, omdat je van anderen hoort wat ze van je werk vinden. Je hoort ook allerlei verhalen over wat anderen op kunstzinnig gebied doen. Dat maakt de markt erg gezellig.’

Keramiek

Annelies van Deventer maakt keramiek – beeldjes en vazen -, maar speciaal voor de kunstmarkt heeft ze ook sieraden ontworpen. ‘Daar is veel belangstelling voor’, zegt ze.

Behalve de kramen van de kunstenaars zijn die er ook van SAKB Kunstlokaal. Daar worden demonstraties gegeven kan men informatie krijgen over de creatieve cursussen die SAKB Kunstlokaal organiseert voor zowel volwassenen als kinderen. Bij de SAKB informatiekraam kan men bovendien aan de loterij meedoen door zijn gegevens op een bon in te vullen. Er worden drie workshops verloot, die de winnaars kunnen volgen tijdens de zomerworkshopweek. De trekking vindt aan het eind van de middag plaats en de winnaars krijgen persoonlijk bericht. Twee musici gaan de markt met hun spel en zang opluisteren.

De toegang is gratis. Voor meer info zie: www.sakb.nl

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.