De WOZ-waarde, waarop de Onroerend Zaak Belasting (OZB) is gebaseerd, moet worden bevroren. Dat vindt de CDA-fractie in de gemeenteraad. Zij constateert financiële problemen bij eigenaren van koopwoningen. En op plekken waar nu langdurig wordt gebouwd – bijvoorbeeld in verband met de A9 en langs de Beneluxbaan – zijn zulke huizen minder goed verkoopbaar, liggen zij midden in de overlast en tóch zijn ze hoger dan vorig jaar getaxeerd, zegt het CDA.

Soms scheelt de taxering volgens haar enkele tienduizenden euro’s. En die WOZ-waarde is ook een grondslag voor de inkomstenbelasting, die door die stijging óók honderden euro’s hoger wordt. Overigens compenseert de gemeente de stijging van WOZ-waarden wel met een evenredige daling van de OZB-tarieven, geeft et CDA toe, maar daarmee is het probleem van de inkomstenbelasting niet weg. De fractie stelt B&W voor gedurende de bouwwerkzaamheden in Amstelveen de WOZ-waarde van deze huizen te bevriezen en ze opnieuw te waarderen na afloop daarvan. “Een dergelijk ‘generaal pardon’ heeft als groot voordeel dat individuele bewoners niet ieder zelfstandig hun recht hoeven te halen middels het indienen van een bezwaarschrift”, zegt het CDA.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.