“Geen mooier moment dan de internationale Dag van de Arbeid om een vernieuwde samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen met stichting DeBroekriem en samen mensen weer snel aan het werk te helpen,” zegt wethouder Marijn van Ballegooijen (foto rechts) van Werk en Inkomen.

Volgens hem is het gemeentelijke Werkplein AA in het raadhuis er voor álle inwoners met vragen over werk en loopbaan. “We geven advies, doen arbeidsbemiddeling en ondersteunen bij re-integratie. De events van stichting DeBroekriem zijn hier een mooie aanvulling op.”

Netwerk
DeBroekriem is een vrijwilligersorganisatie voor en door werkzoekenden die evenementen organiseert waar werkzoekenden elkaar ontmoeten en vaardigheden opdoen die hen helpen bij het zoeken naar een nieuwe baan. “Het afgelopen jaar organiseerden we 20 netwerkbijeenkomsten in Amstelveen, met ruim 200 deelnemers,” vertelt Pieter Vermeer van Stichting DeBroekriem.

Betaalde baan

De wethouder zegt die ontmoetingen waardevol te vinden. Werkzoekenden profiteren onderling van hun ervaringen, delen tips en allerlei netwerkcontacten, vindt hij. “Dit stimuleren we als gemeente natuurlijk van harte.”

De organisatie van alle bijeenkomsten ligt in handen van deelnemers uit het netwerk van DeBroekriem. Volgens Vermeer stromen vrijwilligers vaak snel uit naar een betaalde baan, omdat zij zich in de spotlight richting werkgevers zetten.

Ondersteuning
Vermeer: “In de regio Amstelveen kampen veel organisaties met personeelstekorten. Toch zitten er nog altijd veel mensen werkloos thuis. Juist in deze periode is het belangrijk dat we iedereen aan het werk krijgen, ook mensen die al wat langer langs de kant zitten. Met DeBroekriem ondersteunen we alle werkzoekenden.”

www.debroekriem.nl/amstelveen/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.