Dat er een nieuwe (derde) supermarkt in Groenhof komt, weten we al, maar de aannemers die met de verbouwing van dat winkelcentrum doende zijn, maken er een rotzooi van. Dat blijkt althans uit de website van wethouder Herbert Raat, die er samen met enkele ambtenaren en bewoners dinsdag ging kijken, na door klagers te zijn geïnformeerd.Sommige aannemers laten veel rommel op straat liggen waardoor er onnodige overlast ontstaat, zegt Raat. “Daarom hebben we ingegrepen”.

 Onacceptabel

Hij vindt de puinhoop onacceptabel. Dat aannemers en onderaannemers het vreselijk druk hebben  in deze tijd van hoogconjunctuur in de bouw rechtvaardigt volgens hem die troep geenszins.

“Aan onze projectleider en handhaving heb ik gevraagd aannemers aan te spreken op hun gedrag. De belangrijkste boodschap in het kort: of jullie ruimen het op, of wij doen het en dan volgt een rekening.”

Doordat de verbouwer van supermarkt Jumbo minder parkeerplaatsen ging innemen, is er weer plaats voor anderen.  er weer meer parkeerplekken beschikbaar. “Ook heeft hij hekken gezet tussen zijn opslag en de Cumulusflat, de losliggende troep opgeruimd en de vuilcontainer die over 2 parkeerplekken stond afgevoerd.”

Brandkranen bereikbaar
Handhavers treden actief op tegen foutparkeerders (veelal bedrijfsvoertuigen) rond het winkelcentrum, zegt Raat. Ook is de brandweer in samenwerking met de gemeentelijke afdeling veiligheid en handhaving in overleg met de bouwers om te zorgen dat de brandkranen bereikbaar zijn. En elke dag beoordeelt de  toezichthouder van de gemeente de situatie ter plekke en als het nodig is grijpt hij in. Intussen is Raat zelf ook weer gaan kijken om samen met de bewoners de balans op te maken.

Hij ontkent niet dat Amstelveen nu eenmaal jarenlang op de schop gaat, wat overlast geeft, maar dat kan naar zijn mening nooit een vrijbrief zijn om rommel op straat te kieperen. Wie een situatie á la Groenhof in zijn omgeving aantreft, moet hem maar mailen, zegt hij: h.raat@amstelveen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.