Tien Amstelveense basisscholen nemen van 20 mei tot en met 14 juni deel aan de E-waste Race. Dat is een wedstrijd om zoveel mogelijk afgedankte elektrische apparaten, ook wel e-waste genoemd, in te zamelen. De Race wordt afgetrapt bij Bredeschool Rembrandt op vrijdag 17 mei om 08.30 uur samen met wethouder Floor Gordon (Afvalbeleid en Duurzaamheid).In Nederland wordt 65% van de totale hoeveelheid elektronisch afval niet gerecycled, omdat het niet apart wordt aangeboden. In Amstelveen vindt de gemeente nog geregeld e-waste in PMD-containers en restafval. Zo gaan waardevolle materialen verloren voor hergebruik, zegt zij.

Museum

Inwoners van Amstelveen kunnen hun afgedankte elektrische apparaten, zoals een mobiele telefoon, föhn, dvd-speler of spaarlamp aanmelden op www.ewasterace.nl. Op een vooraf afgesproken tijd halen scholieren deze spullen aan huis op. Het ingezamelde elektronische afval wordt vervolgens opgehaald bij de scholen. De score van de scholen is bij te houden via de website. De winnende groep gaat een dag naar het NEMO Science Museum in Amsterdam.

Deelnemende scholen
De scholen die meedoen zijn Florencius basisschool, International School of Amsterdam, De Schakel, St. Jozefschool, Piet Heinschool, De Zwaluw en Bredeschool Rembrandt.

2 REACTIES

  1. Goed idee. Drie vliegen in één klap. Mensen raken hun overbodige spullen kwijt, die dingen worden hergebruikt of gerecycled en jongeren worden zich bewust van verspilling en vervuiling. Win-win-win.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.