De taalcursisten van het ROC schreven maandag 15 april in de Bibliotheek Stadsplein een gedicht met als thema ‘Vrijheid’. Op 18 april bezochten zij vervolgens het Cobra Museum om daar een schilderij te maken dat bij het gedicht hoort: een echt tweeluik.

Nederlands als eerste taal (NT1) betekent Nederlands als moedertaal. De term verwijst naar de didactische aanpak van het schoolvak Nederlands voor leerlingen van wie de moedertaal het Nederlands is. Deelnemers van de betreffende ROC cursus hebben ofwel Nederlands als moedertaal, of wonen al jaren in Nederland.

Taalhuis

De Bibliotheek is een van de partners van het Taalhuis: een organisatie voor volwassenen die moeite hebben met de Nederlandse taal. Er is een aanbod gericht op ieders situatie. Bijvoorbeeld oefenen met een taalmaatje, een cursus Nederlands bij een taleninstituut of taallessen volgen bij het ROC. Het Taalhuis ontvangt zowel mensen van wie Nederlands de moedertaal is, als mensen die op latere leeftijd Nederlands hebben leren spreken. Een creatieve werkvorm helpt daarbij de taal beter te leren beheersen.

Het Taalhuis biedt daarom workshops aan.  Het is bovendien een plezierige, inspirerende aanvulling op de cursus NT1 is. In mei worden in de Bibliotheek aan het Stadsplein diverse workshops gegeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.