De gemeente zoekt een ‘sportformateur’ voor het opstellen van een Lokaal Sportakkoord. Daarmee wordt dan een basis gelegd voor het gemeentelijke sportbeleid. Dat moet er op gericht zijn zo veel mogelijk Amstelveners met plezier te laten sporten en bewegen.

“Dat is een van de ambities van dit college”, zegt wethouder Rob Ellermeijer. : Sporten is volgens hem plezierig, goed voor de gezondheid en zorgt voor ‘verbinding in de samenleving’. “In het sportakkoord maken we afspraken over hoe we dit samen met sport- en beweegaanbieders nog beter voor elkaar gaan krijgen in Amstelveen.”

Ambities

De ambities van het Lokaal Sportakkoord sluiten aan bij de uitganspunten van het Nationaal Sportakkoord. Die zijn: Inclusief sporten & bewegen; Duurzame sportinfrastructuur; Vitale sport- en beweegaanbieders; Positieve sportcultuur; Vaardig in bewegen en ‘Topsport die inspireert’.

Bij het opstellen van het sportakkoord ziet de gemeente ook ruimte voor andere maatschappelijke thema’s zoals het Nationaal Preventieakkoord waarin roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik worden aangepakt.

15 oktober

Het Lokaal Sportakkoord moet 15 oktober klaar zijn. Potentiele sportformateurs worden opgeroepen te reageren vóór vrijdag 10 mei. Door het insturen van cv, motivatie en plan van aanpak aan de wethouder Sport op emailadres t.bokma@amstelveen.nl kunnen zij meedingen naar de opdracht van de sportformateur.

Meer informatie over de achtergrond en procedure is te vinden via www.amstelveen.nl/sportformateur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.