Hoeveel organisaties en herdenkingen daarvan zijn er nu eigenlijk? Daar kwam de vraag op neer die CDA-raadslid Sandra van Engelen woensdagavond in de raadscommissie Burgers en Samenleving (BS) stelde namens haar eigen partij plus PvdA en VVD. Zij wil dat nu de ene na de andere herdenking er aan komt, waaronder volgend jaar de herdenking van 75 jaar bevrijding van Auschwitz, er ook een hebben over discriminatie en antisemitisme.

Sandra van Engelen, CDA

Het is op 6 juni 75 jaar geleden dat de geallieerden met Operatie Overlord de bevrijding van Europa in gang zetten. Dat dat feit wil zij daartoe aangrijpen. Maar kennelijk ook de Auschwitz herdenking. Dat moet weliswaar volgens Van Engelen een initiatief van de gemeenteraad zijn, maar zij wil gebruik maken van de organisaties die zich met herdenken bezig houden, mede om die niet in de wielen te rijden. “Wij hebben echter geen volledig overzicht van welke activiteiten er al zijn en welke budgetten daaraan gekoppeld zijn”, zei het raadslid.

Commissie

Vandaar haar vraag aan B&W om op korte termijn aan de gemeenteraad een overzicht te sturen van alle organisaties en programma’s die op het gebied van herdenken actief zijn. “Zodat we die kunnen betrekken in de voorbereiding van een agendapunt in de volgende Commissie.” Overigens was haar ook niet duidelijk welke activiteit nou eigenlijk onder welke wethouder valt.

Foto boven: Herdenking bij Dachau monument

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.