Met het hoofdthema ‘Zeeschatten’ is er van donderdag 30 mei tot 14 juli een jubileumeditie van de verkoopexpositie Gestolde Dromen X bij Kunstconsult, Smederij 4 (020-3416476).  www.kunstconsult.nl

Feestelijke opening op Hemelvaartsdag: donderdag 30 mei 13.00 tot 17.00 uur. Lang weekend met jubileumactiviteiten van 30 mei tot zondag 2 juni, 13.00 tot 17.00 uur. Doordeweeks: elke woensdag, donderdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur, daarbuiten op afspraak. Cursus: Kijken naar 20ste-eeuwse glaskunst: woensdag 12, 19 en 26 juni, 10.00 – 12.30 uur;

Tien jaar

De jubilerende glaskunstexpositie Gestolde Dromen grijpt terug naar de eerste editie van tien jaar geleden. Het waren destijds de onderwaterdecors van Willem Heesen en objecten uit de Noordzeecollectie van Andries Copier die inspireerden tot het evenement.

Zeeschatten
Na tien jaar brengt Kunstconsult opnieuw een ode aan deze waterwerken. Golvende en bruisende glasobjecten van diverse glaskunstenaars staan in de schijnwerpers. Onder het motto ‘van de Noordzee tot de lagune’ zijn Willem Heesen en Andries Copier weer ruim vertegenwoordigd. Van Lino Tagliapietra zijn er werken zo blauw als de lagune van Venetië die verwijzen naar de cultuur van de mediterrané. Waternimfen vormen het thema van een vaas van Marc Lalique.

Gestolde Dromen X
In 2009 bedachten de eigenaren van Kunstconsult, Wiljan Versteeg en Belinda Visser, de titel Gestolde Dromen voor een verkoopweekend van 20ste-eeuws glas. In het afgelopen decennium kon het uitgroeien tot een grote jaarlijkse zes weken durende verkoopexpositie, met plaats voor wel 100 unica.

Theater
Op vrijdag 31 mei speelt theaterstichting De Blauwe Feniks de voorstelling ‘KUNST’ van Yasmina Reza, geregisseerd door Frederik de Groot. De internationale klassieker over vriendschap en kunst wordt opgevoerd in de galerie, te midden van het publiek én de glasobjecten.
‘Kunst’ is een hilarisch en bij vlagen pijnlijk stuk over wat kunst met vriendschap kan doen. Het ging in 1994 in Parijs in première, heeft meerdere internationale theaterprijzen gewonnen en is in meer dan dertig landen vertaald.

Concert
Op zondag 2 juni is er in de galerie een koffieconcert van zangeres Hèlen Botman en singer-songwriter Peter van Vleuten. Zij brengen, geheel binnen het jubileumthema, een sfeervolle ode aan de zee die verwijst naar de glasobjecten in de expositie.

Leren kijken 
Tijdens Gestolde Dromen X is er ook ruimte voor verdieping. Op donderdag 12, 19 en 26 juni geeft Kunstconsult de cursus ‘Kijken naar 20ste-eeuwse glaskunst’.  Na de cursus weet de glasliefhebber volgens de organisatoren waar hij op moet letten bij het vormen van een eigen collectie.

Feestelijke finissage
Na zes zomerse weken wordt de expositie afgesloten met een feestelijk finissageweekend op zaterdag 13 en zondag 14 juli. Kijk voor het volledige programma van Gestolde Dromen X op www.kunstconsult.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.