De dinsdag 26 maart aangehouden Roemeen (54) in de Penitentiaire Inrichting in Zaanstad blijft zitten.  Na in augustus vorig op heterdaad te zijn betrapt op zakkenrollerij en pinpasfraude, zou hij op 2 april vrijkomen, maar wordt nu weer verdacht van in totaal 46 misdrijven, onder meer in Amstelveen.

Speurwerk van de Amsterdamse recherche leidde tot zijn aanhouding. Hij zou de 46 misdrijven hebben gepleegd tussen 2009 en 2018. Twintig lijken te hebben plaatsgevonden in Amsterdam, de rest – behalve in Amstelveen – in onder meer Den Bosch, Leiden, Bodegraven, Zeist en Rotterdam. Maar ook in andere Europese landen pleegde hij misdrijven. Onder meer worden Frankrijk, Noorwegen, Engeland en Denemarken genoemd

Bijna 90 mille

Slachtoffers van zijn  vooral kwetsbare ouderen. Met een afleidingsmanoeuvre bij een pinautomaat keek hij hun pincode af, waarna de pinpas werd gerold. Op die manier zou hij in totaal ruim € 89.000 euro hebben buit gemaakt. Voor alle gedupeerden organiseert de Amsterdamse recherche binnenkort een slachtofferbijeenkomst.

Foto boven: EGM Architecten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.