Een in Duitsland geboren man (45) heeft voor de rechter bekend zijn Poolse vriendin in september 2017 in een woning aan de Prunuslaan te hebben gewurgd. De officier van justitie eiste twaalf jaar celstraf tegen hem.

Zij werd op 19 september 2017 naast haar bed gevonden. Volgens een schouwarts was zij 24 tot 36 uur dood. Uit sectie bleek dat wurging en stikken daarvan de oorzaak was. Uit uitgebreid onderzoek bleek dat de vrouw een dag voordat zij werd gevonden (en ook op de dag zelf) niet op haar werk was verschenen als schoonmaakster. De verdachte, die met haar samenwoonde, vertrok naar Polen, maar werd daar aangehouden.

Verhalen

In verhoren vertelde de verdachte diverse verhalen. Onder meer dat zij bij een spelletje stopte met ademen en dat hij haar uit haar lijden wilde verlossen, want zij zou mateloos verdriet om haar moeder hebben. Volgens de officier van justitie verdient hij een veroordeling wegens doodslag en hij eiste twaalf jaar gevangenisstraf. Uitspraak over twee weken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.