Op zondag 7 april (12.00 uur) wordt in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30A het laatste koffieconcert van dit seizoen in de serie Bach Solo gegeven. Daarin speelt David Faber, cellist in het Dudokstrijkkwartet, en pianist Laurens de Man. De kerk is open vanaf 11.30 uur. Het concert duurt een uur.

Er wordt geen toegang gevraagd, wel is er na afloop een collecte waaruit de onkosten bestreden worden. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Zes delen

Dit seizoen zijn er in de serie Bach Solo drie van Bachs cellosuites te horen. David Faber speelt de Tweede Suite in d-klein voor cello solo (BWV 1008). De suite bestaat uit een prelude, gevolgd door vijf heel verschillende, maar altijd temperamentvolle en spannende dansen, nu eens gracieus of virtuoos, dan weer zoekend of met grandeur.

Tweede solist

De tweede solist in dit koffieconcert is dus organist en pianist Laurens de Man. Hij speelt een van Bachs briljante orgelwerken, de Prelude en Fuga in D-groot (BWV 532) met virtuoze pedaalfiguraties en gewaagde harmonische sequensen, snelle arpeggio’s: kortom orgelspel van hoog niveau. Daarnaast speelt hij op de piano de gracieuze dansen van de tweede Franse suite (c-klein, BWV 813). Samen spelen David en Laurens twee delen uit de Eerste Sonate voor cello en piano van Johannes Brahms.

Foto van Marco Borggreve: David Faber

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.