Er moeten meer betaalbare woningen komen voor jongeren in Amstelveen. Net als alle andere partijen in de gemeenteraad, zegt ook de VVD-fractie dat. Die voegt er nu aan toe ingenomen te zijn met het besluit van haar eigen wethouder Rob Ellermeijer de schrijnendste van de schrijnende groep woningzoekenden bij de springen met onderdak, namelijk de 28 tot 34 jarigen die veelal nog steeds bij hub ouders wonen.

In de overspannen woningmarkt vooral voor starters daarop is het bijna onmogelijk een woning te krijgen, trapt de fractie een open deur in. Er moeten meer betaalbare woningen worden gebouwd, zowel in de huur als koopsector, zegt zij andere fracties na. “Door meer woningen in het middensegment te bouwen wordt de doorstroming opgang gebracht en komen meer sociale huurwoningen vrij voor starters”, denkt zij. “Daarbij is behoefte aan meer kleinere en betaalbare woningen voor jongeren.”

Vermogen

Naar voorbeeld van het vorig jaar opgeleverde project Next Building, met 147 starters-appartementen met een oppervlakte vanaf 25m2. Wat de VVD betreft zullen er bij de ontwikkeling van nieuwe woningbouwprojecten de komende jaren meer betaalbare koopwoningen voor jongeren en jonge gezinnen moeten komen. “Zo worden zij ook in gelegenheid gesteld om een volgende stap te maken en om vermogen op te bouwen.”

 

1 REACTIE

  1. Dit is een even terecht als opmerkelijk streven van de VVD. Die partij pleit immers steeds voor marktwerking en een terugtredende overheid. Dat zijn precies de oorzaken van de schrijnende toestanden op de woningmarkt.

    De liberalen zullen nog wel gekkere dingen gaan doen om weer kiezers aan te trekken ipv ze te verliezen.

    Hopelijk blijft het niet bij deze ‘linkse’ oprisping en gaat de VVD ook de belangen van andere slachtoffers van uit de hand gelopen liberalisme, kapitalisme en marktwerking behartigen. Klimaat, biodiversiteit en een gezonde leefomgeving bijvoorbeeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.