‘Amstelveen Beweegt Gezond!’ is de laatste jaren de gemeentelijke kreet. De wethouders Marijn van Ballegooijen (Zorg, PvdA) en Rob Ellermeijer (Sport, VVD) brachten vrijdag 15 maart een bezoek aan zwembad De Meerkamp. Dat is het op vrijdag volledig gereserveerd voor beweegactiviteiten voor oudere volwassenen.

Tijdens deze drukbezochte ochtend kan er een keuze gemaakt worden tussen aquasportactiviteiten oplopend van licht intensief tot zwaar intensief en / of banenzwemmen.

Cruciaal

Niet minder belangrijk dan gezond bewegen, is dat er na het zwemmen onder het genot van een kopje koffie op het terras even met elkaar gepraat kan worden. Sportwethouder Rob Ellermeijer zegt het goed te vinden te zien hoe enthousiast er wordt lesgegeven en hoeveel plezier de deelnemers hebben. “Bewegen is cruciaal voor de vitaliteit, maar helaas niet altijd vanzelfsprekend. Daarom is het goed dat senioren hier terecht kunnen. Daarnaast zie je echt dat het een leuke ontmoetingsplaats is.”

Derde ochtend

De deelnemers vertelden de beide wethouders hoe belangrijk deze activiteit voor hen is. Velen van hen doen al jaren mee. Directeur Heleen van Ketwich Verschuur van AmstelveenSport, overigens op het punt van een stichtingsvorm over te gaan naar een BV, kondigde een derde ochtend aan die van september af voor ‘Amstelveen Beweegt gezond’ beschikbaar is. Men kan er dan op maandag- en vrijdagochtend terecht. Meer informatie op www.meerkamp.nl/55-ochtend/. Wie vragen heeft contact kan contact opnemen met 088-8585185, info@meerkamp.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.