Dat jongeren stoppen met roken, staat op de verlanglijst van wethouder Marijn van Ballegooijen. Vrijdag ging hij het Stadshart in met preventiemedewerkers van Brijder Jeugd en met rokende jongeren te praten. De gemeente heeft overigens onder sportaccommodaties en speelplaatsen al tot rookvrije zones verklaard.

“Roken is niet meer van deze tijd”, zegt Van Ballegooien. Volgens hem beseffen de meeste jongeren dat ook wel, maar is stoppen lastig. Maar zij kunnen onder begeleiding van Brijder Jeugd stoppen. De gemeente wil jongeren helpen met de actie en introduceert ook de ‘Stopstone app’ van het Trimbosinstituut.

Motivators

Wethouder Jeugd en Onderwijs Frank Berkhout: “De app houdt bij hoeveel dagen je al gestopt bent én hoeveel geld je al bespaard hebt. Bij een moeilijk moment kun je in de app motivators bekijken die helpen om het stoppen vol te houden. Er worden goede resultaten mee geboekt, dus we hopen dat ook Amstelveense jongeren hiermee makkelijker stoppen met roken.”

Wedstrijd
Om het stoppen nóg aantrekkelijker te maken schrijft de gemeente een wedstrijd uit. Jongeren maken kans op een sneaker-bon ter waarde van 100 euro. Daarvoor moeten zij de Stopstone app downloaden en een eigen motivator ontwerpen, een foto met een motiverende spreuk of tekst. De printscreen daarvan moeten ze vóór 15 april op Instagram plaatsen met de #waaromikstop. De beste motivator wint de sneaker-bon. Meer informatie op: www.amstelveen.nl/rookvrij.

 

 

2 REACTIES

  1. Raats ‘rookvrije zone’ bij de ingang van de openbare bibliotheek en Venstra aan het Stadsplein wordt vervuild door sigarettenpeuken bij de banken. Het rookverbod wordt netzomin gehandhaafd als het scooterverbod. Zij werden alleen ingesteld om de wethouder een fotomoment te bieden.

  2. Iedere dag worden kinderen geboren waarvan een deel tabak gaat roken omdat hun volwassen rolmodellen niet kunnen stoppen met dit absurde onnatuurlijke en onnodig overlast gevend verschijnsel. Niet dat het moet maar je wordt er niet eens hay of stoned van. Longen/zuurstof, je allereerste levensbehoefte. 10 min. onder water, einde verhaal.

    Bewust tabaksrook in je longen, is het geen zot die het heeft verzonnen.
    Misschien ben je te overtuigen, je gaat toch ook niet aan een uitlaat zuigen.
    En is de verslavinghonger niet te stillen, zijn er altijd nog nicotinepillen.
    Beter voor jezelf plus overig mens en dier, probleem voorbij en iedereen plezier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.