Dat Amstelveen opnieuw tot de gemeenten met de laagste vaccinatiegraad hoort, maakt D66 bezorgd. Nu weer bij de  vaccinatieronde tegen de meningokokkenziekte. Raadslid Saloua Chaara luidde woensdag opnieuw de bel daarover in de raadscommissie Burgers en Samenleving. In april start een vooral op expats gerichte campagne

Saloua Chaara

Bij de vaccinatieronde tegen de meningokokkenziekte lag de opkomst in Amstelveen (en de gehele regio Amsterdam-Amstelland) weer fors onder de landelijke norm. Chaara vroeg het college stevig extra te communiceren over het nut van vaccineren. Vooral om ouders ervan te overtuigen dat zij hun kinderen wel moeten laten enten. Zij vroeg het college hier haast mee te maken.

Lage graad

Marijn van Ballegooijen

Vorig jaar augustus kaartte de fractie van D66 ook de lage vaccinatiegraad al aan. De fractie constateerde dat de landelijke norm voor de vaccinatiegraad op 95% ligt en de opkomst in Amstelveen niet meer dan 83,4% was. De democraten vroegen het college van burgemeester en wethouders om opheldering. Zij wilde onder meer weten of  er een relatie bestaat tussen de relatief grote expatgemeenschap in Amstelveen en de lage vaccinatiegraad. Dat is juist, zeiden B&W toen. Veel expats zijn zeer waarschijnlijk wél ingeënt, maar in de cijfers van het Rijks Vaccinatie Programma niet meegenomen. Het college heeft aan de democraten toegezegd te onderzoeken hoe dit precies zit en wat de vaccinatiegraad onder expats is.  Op basis van dit onderzoek bekijkt het college of extra inspanningen nodig zijn om de vaccinatiegraad in Amstelveen te verhogen.

Campagne

Wethouder van Ballegooijen beloofde woensdag in april al te starten met een vaccinatiecampagne, die zich in eerste instantie richt op de meningokokkenvaccinatie. Daarna wordt deze campagne waar nodig uitgebreid naar andere onderdelen uit het Rijksvaccinatieprogramma.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.