Romantische kerkmuziek klinkt zondag 17 maart om 17.00 uur in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30a. Daar wordt dan een muzikale vesper gegeven door het vocaal ensemble Voci Vivaci. Het laat enkele voorbeelden van liturgische muziek uit de negentiende eeuw horen.

Dirigent is Peter Ouwerkerk, terwijl Henk Trommel begeleidt op het Flentrop-orgel. Vanaf 16.30 uur is iedereen welkom, koffie en thee staan klaar. Om 16.40 uur wordt er kort, voor wie daarin geïnteresseerd is, iets verteld over deze muziek. Vrije toegang, na afloop is er collecte bij de deur. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Motetten

Schuberts Gott ist mein Hirt is een weergave van de geliefde Psalm 23, oorspronkelijk voor vrouwenkoor geschreven. Voor deze vesper is gekozen voor een versie voor gemengd koor. De motetten van Mendelssohn die worden uitgevoerd, een Magnificat en een Nunc dimittis, zijn door hem geschreven voor een Anglicaanse Evensong.

Aan het slot van de vesper wordt een prachtig avondlied van Josef Rheinberger gezongen, Bleib bei uns, een intiem en verstild zesstemmig motet.  Ds. Jaap Doolaard  is liturg  en houdt een korte overweging.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.