In de Buurtkamer KKP (Keizer Karel Park) aan de Lindenlaan 75 (het MOC) wordt donderdag 14 maart  (19.30 tot 21.00 uur) een verkiezingsavond gehouden, wegens de verkiezingen voor Provinciale Staten en de Waterschappen. Speciaal voor de wijkbewoners van KKP heeft de Buurtkamer de hulp ingeroepen van de organisatie ProDemos, die zich richt op participatie door burgers aan de democratie.

Tijdens de laagdrempelige informatiebijeenkomst, die ‘verkiezingsspecial’ wordt genoemd, wacht de bezoeker een door de organisatoren als ‘leuk’ omschreven programma.

Stimuleren

MOC / Buurtkamer KKP en ProDemos zeggen het belangrijk te vinden dat alle mensen die de politiek misschien niet op de voet volgen, maar er wel iets meer over willen weten, op een toegankelijke manier geïnformeerd worden. “Met de bijeenkomst willen we hen stimuleren om gebruik te maken van hun stemrecht.”

Tijdens de bijeenkomst leren de deelnemers waar de Provincie en Waterschappen over beslissen en gaan ze aan de slag met onderwerpen die voor hen van belang zijn. Wie contact wil: buurtkamerkkp@gmail.com.

Hulp stemmen

Iedereen heeft volgens de organisatoren te maken met politiek. “Maar terwijl veel burgers in Nederland kritisch en betrokken zijn, hebben ook groepen burgers geen vertrouwen in de overheid of in hun eigen vermogen om invloed uit te oefenen. Met de informatiebijeenkomsten proberen de organisatoren juist die doelgroepen te bereiken. Met als doel dat ook zij het gevoel krijgen dat hun mening er mag zijn en dat je niet gestudeerd hoeft te hebben om betrokken te zijn bij onze democratische rechtsstaat.”

Buurtkamer

MOC Buurtkamer KKP organiseert sociale activiteiten en biedt ruimten aan voor ontmoeting en trainingen. In MOC Buurtkamer zijn er overdag en in de avonds taallessen, kinderactiviteiten, vrouwenpraatgroepen, eenmalige bijeenkomsten, workshops, kleinschalige evenementen, voorstellingen, vergaderingen, ouderenactiviteiten en wordt er gekookt door vrijwilligers voor Café Internationale. Sinds 1 januari vallen ook de beneden zaal van het MOC van maandag t/m vrijdag tot 18.00 uur onder het beheer van de Buurtkamer.

Veel bijstandsgerechtigden

De wijk Keizer Karelpark heeft de wijk grote groene plekken en bijzondere gebouwen (scholen, kerken) met ruime terreinen er omheen. In 2015 maakte de gemeente Amstelveen een wijkprofiel voor het Keizer Karelpark. Uit het profiel bleek dat de wijk aantrekkelijk is voor lagere inkomens. In het westelijke deel van de wijk wonen veel ouderen met een inkomen uit een pensioen of AOW. Ongeveer 22% van alle bijstandsgerechtigde inwoners van Amstelveen woont in het Keizer Karelpark. Het gemiddeld besteedbaar huishoudinkomen in de wijk is 15% lager dan het Amstelveens gemiddelde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.