‘Wonen, wonen, wonen’ is het motto van de CDA-campagne voor de Provinciale verkiezingen. In Amstelveen haakt de partij daar vrijdag 8 maart om 13.00 uur op in, door – als start van de campagne in de regio Amstelland – Meerlanden – een bord op bedrijventerrein Legmeer te plaatsen, aan Bouwerij 10-44. B&W denken daar een woon-werkgebied van te maken, maar het CDA wil heel het industriegebied verplaatsen naar het vrijgekomen kassengebied rond de Meerlandenweg  / Noordammerweg, genaamd De Loeten, met een goede ontsluiting naar de N201.

Dennis Heijnen

Lijsttrekker Dennis Heijnen, statenlid Hermen de Graaf en kandidaat Bert Rouwenhorst komen vrijdag ook. Het CDA pleit sinds een aantal jaren lokaal voor de bouw van woningen in de zogenoemde middeldure sector, overigens een streven dat ook de coalitie zegt te delen. Maar die moeten dan wel ‘betaalbaar’ blijven, waarmee dus de lage kant van de middeldure woningen wordt gekozen. ‘In Amstelveen hebben wij een groot tekort aan betaalbare huur- en koopwoningen’, weet de partij.

Waar bouwen?

Het CDA Amstelveen zegt zich vooral te willen inzetten voor de bouw van

Hermen de Graaf

middeldure huurwoningen en woningbouw voor specifieke doelgroepen, zoals starters en levensbestendige woningen voor ouderen. Overigens wijkt zij daarin nauwelijks af van de politiek in het algemeen, al lukte het recent niet de bouwprojecten in het betaalbare segment te realiseren.

‘De grote vraag is waar gaan we bouwen’, zegt het CDA. Zij wil in Amstelveen de Bovenkerkerpolder onbebouwd laten en Schiphol bepaalt in grote lijnen de contouren van de stad door het LuchthavenIndelings Besluit (LIB).

Het CDA Amstelveen wil de ruimte binnen de stadsgrenzen beter benutten en daarom dus het industriegebied Legmeer verplaatsen naar het vrijgekomen kassengebied De Loeten. ‘Dit gebied is voor bewoning minder geschikt als gevolg van de geluidscontouren van Schiphol en heeft een perfecte ontsluiting via de N201.’

Woningen

Bedrijventerrein Legmeer is volgens het CDA bij uitstek geschikt voor woningbouw en daarmee reeds omsloten. Vandaar de wens in dat gebied veel aandacht te besteden aan woningbouw voor starters en in de categorie middeldure huurwoningen en betaalbare koopwoningen, zowel grondgebonden woningen als ook hoogbouw. Het te plaatsen bord draagt de tekst: ‘Het CDA wil hier z.s.m. woningen’.

 

 

4 REACTIES

  1. Hierop aansluitend: wat vinden de thans op deze locatie (Legmeer) gevestigde bedrijven hiervan of zijn deze compleet buiten de beschouwing gelaten?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.