Om de Rookvrije Generatie Award te krijgen, roept de gemeente haar bewoners,  bedrijven en instellingen op vóór 13 maart voor haar te stemmen. Zij krijgt dan het keurmerk dat daarbij past. Foto: Rookvrij Gezondheidscentrum Marne.

De gemeente streeft er aar een rookvrije gemeente te worden en de jeugd rookvrij op te laten groeien. Stemmen kan digitaal via www.rookvrijegeneratie.nl/awards. De prijsuitreiking is op 4 april.

Wethouder Zorg en Welzijn Marijn van Ballegooijen: “Jaarlijks sterven 20.000 mensen aan de gevolgen van roken en meeroken. Daarom ontmoedigen wij roken. Beperking van de maatschappelijke schade door roken maakten wij speerpunt van ons beleid gemaakt. We pakken dit ook collegebreed op.”

Jongerencampagne

Sinds 2018 zijn verschillende sportverenigingen, begraafplaats Zorgvlied, speelboerderij Elsenhove, zwembad de Meerkamp, de speeltuin en het pierenbadje in het Urbanuspark, gezondheidscentrum Marne en het raadhuisplein rookvrij. Ook deed de gemeente mee met Stoptober en zijn alle organisaties die opdrachten of subsidie van de gemeente ontvangen gevraagd zich bij de rookvrij-ambitie aan te sluiten.

Dit jaar lanceert zij een jongerencampagne en maakt zij álle speeltuinen rookvrij. Verder staat een lokale mini conferentie op de agenda om organisaties en verenigingen te stimuleren zich aan te sluiten bij de Rookvrije Generatie ambitie.

1 REACTIE

  1. Op de ‘rookvrije plek’ onder de luifel bij de ingang van Bieb/Venstra wordt gewoon gerookt alsof er niet overal verbodsborden hangen. Bovenop de tegels ‘Hier geen fietsen plaatsen’ staan gewoon fietsen en scooters. In het voetgangersgebied (‘Verboden voor scooters’) scheuren scooters gewoon vlak langs spelende kinderen.

    Handhaving, Stadshart en Rookvrij vallen alle drie onder dezelfde wethouder. De gemeente kan en wil dit ‘speerpunt van beleid’ dus niet handhaven want volgens wethouder Raat (VVD) hoort handhaving niet bij ‘de stad die wij willen’.

    Handhaving op z’n Amstelveens betekent géén handhaving.

    Die rookvrije zone is dus – net als de scootervrije zone – louter symboolpolitiek en zelfreclame.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.