Op dinsdag 12 maart (20.00 uur) spreekt Chaja Polak te gast bij Boekhandel Blankevoort aan de Rembrandtweg over haar onlangs verschenen boek ‘De man die geen hekel had aan Joden’. Zij gaat erover in gesprek zal met Hella Rottenberg.

Het is het eerste non-fictieboek van Polak. Zij schreef het in reactie op het boek Oorlogsouders over de Nederlandse SS’er Willem van Boetzelaer, waarin volgens haar feiten gemanipuleerd werden en pertinente onwaarheden staan. Met groeiende verbazing en bezorgdheid volgde Chaja Polak de aanvankelijk weinig kritische aandacht voor dat boek, die in haar visie tekenend is voor een bredere maatschappelijke ontwikkeling van nivellering en onwetendheid. In ‘De man die geen hekel had aan Joden’ verweeft ze verleden en heden tot een waarschuwing tegen gesjoemel met de feiten uit de geschiedenis.

Kunstenares

Chaja Polak (1941) is schrijfster en beeldend kunstenares. Haar leven werd in hoge mate bepaald door de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog. Ze debuteerde in 1989 met Zomaar een vrijdagmiddag, schreef romans, verhalen en poëzie, meest recent de roman Twintig minuten.

Hella Rottenberg (1955) is journaliste en schrijfster. Samen met haar nicht Sandra Rottenberg schreef ze een boek over haar grootvader, De sigarenfabriek van Isay Rottenberg.

Na afloop van het interview is er gelegenheid vragen te stellen, zal de schrijfster haar boek signeren en heft men het glas. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via boekhandelblankevoort@planet.nl of 020 6455694.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.