De Vrijwilligerscentrale, tegenwoordig bekend als ‘amstelveenvoorelkaar’, meldt dat er vrijwillige taalcoaches nodig zijn. Die helpen (voornamelijk buitenlandse) mensen beter Nederlands spreken, lezen en / of schrijven, in een persoonlijk contact. Door te praten over alledaagse onderwerpen.

Van een taalcoach wordt verwacht dat hij / zij zelf goed Nederlands spreekt, interesse heeft voor andere culturen en geduld om de taal en de gewoonten in Nederland over te brengen.
In principe gaat het om 1 à 1,5 uur per week, gedurende 12 maanden (minimaal 6 maanden), thuis of op een openbare plek zoals de bibliotheek of een wijkcentrum in Amstelveen.

Training
Alle taalvrijwilligers krijgen uit het Taalhuis begeleiding. Zo hebben zij de mogelijkheid diverse cursussen te volgen. Ook zijn er regelmatig bijeenkomsten waarin taalcoaches onder elkaar ervaringen uitwisselen. En zij kunnen altijd een beroep doen op de Taaladviseur.

Wie interesse heeft kan langskomen bij het Taalhuis in de bibliotheek Stadshart op dinsdag en donderdag tussen één en vier uur. “Ik heb onlangs nog een mail gekregen, waarin ze wel 15 mensen vroegen”, zegt een van de taalcoaches. “De te begeleiden mensen zijn zeer gevarieerd, van laag tot universitair geschoold.”

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.