Er is weer een Alzheimer Café op donderdag 28 februari (19.30 uur) in het tot de Zonnehuisgroep Amstelland behorende ‘De Luwte’ aan het Wimbledonpark 361. Onderwerp: vormen van dementie

Gespreksleider Jos Heeremans praat er over met gastspreker Marijke de Jong, specialist ouderengeneeskunde. Want er zijn verschillende vormen van dementie, in feite een verzamelnaam voor ziekten die de hersenen aantasten.

Ongeveer 70% van de mensen met dementie heeft de ziekte van Alzheimer. Maar ook frontotemporale dementie, vasculaire dementie, Parkinsondementie en Lewy Body dementie zijn er vormen van. Maar al die vormen hebben gemeenschappelijk dat ze leiden tot achteruitgang van het denkvermogen en verandering in gedrag. De snelheid en mate waarin dat gebeurt kan per ziekte en per persoon verschillen.

Uitleg

Marijke de Jong zal uitleg geven over de symptomen, diagnose en behandeling van de meest voorkomende vormen van dementie. Ook zal worden ingegaan op de gedrags­veranderingen en de ondersteuning die mantelzorgers de patiënten het best kunnen bieden. Er is uiteraard uitgebreid gelegenheid om vragen te stellen. Het café duurt tot 21.00 uur. Zaal open om 19.00 uur. Men hoeft zich niet aan te melden, maar kan gewoon binnenlopen. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.