Wie er een kleine uitvoering van de beroemde boekenmarkt in Deventer had verwacht, kwam bedrogen uit. Het zogenoemde boekenfeest in cultuurcentrum en brouwerij Anna, de voormalige Annakerk aan de Amsterdamseweg, bleek voornamelijk een gelegenheid voor schrijvers te zijn om zich te presenteren via lange interviews door columniste Jacobine van den Hoek, die ook de initiatiefneemster van het evenement was.De boekenmarkt beperkte zich tot één tafel, waar een deel van de werken met korting werd aangeboden. En de zaal verder publiek op rond tafels gegroepeerde stoelen, dat de abominabele akoestiek trotseerde. “Daar gaan we wel iets aan doen in de toekomst”, vertelde wethouder Herbert Raat (cultuur). Het geluid is trouwens wel iets beter geworden sinds de Anna meet aankleding kreeg, maar het blijft een enorm holle kerk waar de banken en het orgel uit zijn gesloopt.

 Gluren bij Buren

Van den Hoek sprak onder meer met Oek de Jong (Opwaaiende zomerjurken), Kluun en de Amstelveense auteur Henk Rijks. Er waren ook lezingen en muziek. Matthijs den Hollander zorgde voor de opening en maakte de winnares van de voor het eerst aan het evenement verbonden poëziewedstrijd bekend. Dat was Nel Goudriaan met haar gedicht ‘afscheid’.   En voor de kinderen was er in de namiddag Geronimo Stilton met de band Ditiswatutis, die op boeken gebaseerde nummers speelde.

Voor muziek kon men overigens ook in tal van huiskamers en wijkcentra terecht in het kader van ‘Gluren bij de Buren’. Meer dan honderd lokale (amateur) kunstenaars traden er op. Ook met gedichten en toneel trouwens. In de Bolder het duo Nick en Sion (met een gitarist) bijvoorbeeld. Goed bij elkaar passende stemmen, met een Engels en Nederlands repertoire. Met een in deze tijd zeldzame akoestische presentatie. Echte zangers dus, die geen geluidversterking nodig hadden om alom goed verstaanbaar te zijn, wat ook wat zegt over hun articulatie. Eigenlijk hadden zij, hoewel zij echt zo heetten, alleen hun naam tegen, gezien het al bekende duo uit Volendam.

 

 

 

 

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.