Hoewel de werkzaamheden allang gaande zijn en bewoners er via door informatie centrum InZicht georganiseerde excursies er aan kennis mee konden maken, vond vrijdag door de Vervoersregio (eindelijk) een symbolische start van de ombouw van de Amstelveenlijn plaats.

Portefeuillehouder Gerard Slegers van Vervoerregio Amsterdam en de Amstelveense wethouder Rob Ellermeijer gaven feestelijk het “startsein” voor de start van de werkzaamheden, die al weken aan de gang zijn.

Friet

Maar dat waren volgens de Vervoerregio voorbereidende werkzaamheden. ‘Nu aannemer VITAL met de funderingswerkzaamheden van start is gegaan, was het hoog tijd de start van de werkelijke ombouw te markeren met een symbolische starthandeling.’

Beide heren “trommelden” samen met drie percussionisten een damwand in de grond bij halte Kronenburg. Bouwvakkers en omwonenden werden getrakteerd op warme hotdogs en verse frietjes.

“Na de jarenlange voorbereidingen is het grotere werk nu begonnen”, zei Ellermeijer. “Samen met aannemer Vital en de Vervoerregio Amsterdam werken we aan een tramverbinding die Amstelveen verdient; sneller, maar vooral betrouwbaar en veilig.”

Einde sneltram

Sneltram 51 stopt op 3 maart definitief met rijden in Buitenveldert en Amstelveen. Vanaf dan start VITAL met werkzaamheden langs het gehele traject van Westwijk t/m de halte De Boelelaan / VU en gaan de bussen 55 en 551 rijden. Tijdens informatieavonden op 6 en 7 februari kan men daarover alles te weten komen. Die zijn beide dagen om 18.30 uur in respectievelijk het wijkontmoetingscentrum in Buitenveldert (gebouw Binnenhof aan A.J. Ernststraat 112) en belevingscentrum Inzicht aan het Stadsplein in Amsteveen (boven bibliothheek). www.amstelveenlijn.nl. Het zijn inloopavonden, waarbij ook GVB en Connexxion aanwezig zijn. Korte presentaties om 18.30, 19.30 en 20.30 uur.

Amsteltram
Met de start van de werkzaamheden is een begin gemaakt met de realisatie van de Amsteltram. De eerste regionale tramlijn die Uithoorn met Amsterdam Zuid verbindt. “De Amsteltram gaat een belangrijke rol spelen in de openbaar vervoerverbindingen aan de zuidkant van Amsterdam, een ontwikkeling die hard nodig is”, zegt Slegers. “Dit is het eerste project dat de Vervoerregio van A tot Z coördineert en dat is best iets om trots op te zijn. We ondersteunen niet alleen met financiën, maar ook met onze kennis en expertise. Op die manier werken we samen om de regio beter bereikbaar te maken.”
De ombouw van de Amstelveenlijn wordt gerealiseerd door de afdeling Metro en Tram van de gemeente Amsterdam in opdracht van de Vervoerregio Amsterdam. Hoofdaannemer is VITAL.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.