Volgens onderwijswethouder Frank Berkhout besteden de Amstelveense scholen veel aandacht aan het (lokale) oorlogsverleden. Hij wees onder meer op de school De Zwaluw, die het monument aan de Nesserlaan heeft geadopteerd. Ook in sportverenigingen groeit de aandacht daarvoor, antwoordde hij woensdag in zijn antwoord in de raadscommissie Burgers en Samenleving op vragen van Wil Seiffers van Actief voor Amstelveen (AVA).

Wil Seiffers

Zij had er op gewezen dat antisemitisme in de samenleving toeneemt, ook op scholen en in verenigingen. Volgens Seiffers wordt er op sommige scholen hooguit éénmaal per jaar aandacht aan besteed. “Een uitzondering hierop vormt Panta Rhei, waar meer wordt gedaan op het gebied van voorlichting over én preventie van antisemitisme”, zei ze. De gemeente heeft volgens AVA een signalerende en preventieve taak.

Berkhout zei dat elke vorm van discriminatie tegengaan al onderdeel is van bestaand beleid, in overleg te zijn met onder meer Joodse organisaties en dat het ook deel uitmaakt van de periodieke gesprekken met scholen. Overigens loopt antisemitisme in Amstelveen niet de spuigaten uit, zoals in sommige andere gemeenten.

 

2 REACTIES

  1. Racisme is gebaseerd op het onderscheiden van mensen op grond van hun afkomst. Wie dat consequent wil tegengaan, moet niet beginnen met het maken van zo’n onderscheid.

  2. Prima dat men antisemitisme ter sprake brengt in het onderwijs, maar moet men ook niet de uitlatingen van sommige heden -ten-dage politici onder de loep nemen? Als men daar het woord moslim vervangt door jood komt men toch aardig in de richting van antisemitisme .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.