De Amstelveense wethouder Floor Gordon was woensdag een van de bestuurders van het Platform Veilig Ondernemen (PVO) die het convenant 2019-2022 tekenden. Daarin zeggen zij samen werken aan een ‘veiliger ondernemersklimaat’ in de regio Amsterdam-Amstelland. PVO is voortzetting onder een andere naam van wat al gedaan werd.

Floor Gordon tekent

Naast burgemeesters en wethouders van de Amsterdam-Amstelland gemeenten tekenden vertegenwoordigers van ondernemers- en brancheverenigingen, Politie Eenheid Amsterdam en het Openbaar Ministerie het convenant, meldt een persbericht van de gemeente. Media zelf werden er zorgvuldig geweerd.

VAD en OA

Namens Amstelveen tekenden ook de Vereniging Amstelveense Detailhandelsorganisaties (VAD), de afdeling Amstelland van Koninklijk Horeca Nederland en Ondernemersvereniging Amstelveen (OA). De gezamenlijke verbetering van de veiligheid in de bedrijven heeft onder meer betrekking op zogenoemde ondermijning (onderwereld die in de bovenwereld komt), overvallen, winkeldiefstal en cybercrime.

Uitgangspunten

De voortzetting van de publiek-private samenwerking is resultaat van evaluatie van de activiteiten in het vorige jaar. De naam PVO, die nu is gekozen, sluit aan bij de landelijke benaming. De belangrijkste uitgangspunten voor het convenant zijn volgens de gemeente: Veiligheid als noodzakelijke voorwaarde voor een goed ondernemersklimaat; Kernfuncties zijn het beheren van de informatiestroom en informatiedeling en het actief gezamenlijk behalen van concrete resultaten; binnen het platform wordt gewerkt met vaste thema’s (overvallen, winkeldiefstal, bedrijfsinbraken, cybercrime en horizontale fraude); het platform gaat meer bottom-up werken en met minder lagen. Nieuw is dat er een regionale coördinator veilig ondernemen komt.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.