Wie een emmer of plastic zak meeneemt, kan daarmee bij het Afvalbrengstation aan Grutterij 26 en bij de gemeentewerf aan Escapade 2 zout halen om binnenwegen in woonwijken, stoepen en wandelpaden te bestrooien tegen de sneeuw en het ijs.

De gemeente hoopt daarmee gladheid en de nodige glijpartijen bestrijden. Op de hoofdroutes rijdt zij deze dagen dag en nacht met strooiwagens door Amstelveen om de hoofdroutes sneeuwvrij te maken en zout te strooien. Maar niet op de binnenwegen dus. Of de inwoners het daar maar zelf willen doen. Vandaar het uitdelen va strooizout aan particulieren ten behoeve van de gladheidsbestrijding.

Kastanjelaan in de sneeuw

Overigens staan op verschillende plekken in Amstelveen zoutkisten die kunnen worden gebruikt voor het ijsvrij maken van bruggen en tunnels.

GFT-container

Op koude dagen, als het kwik onder de nul graden daalt, krijgt de gemeente klachten binnen over GFT-containers die niet goed geleegd zijn. Vaak vriest namelijk ook de inhoud van de containers vast, die de inzamelauto vervolgens niet los krijgr, waardoor een deel van de inhoud achterblijft. Om dit te voorkomen kan met de GFT-container in plaatsen een vorstvrije ruimte of uit de wind plaatsen, adviseert de gemeente. Anders moet men op de inzameldag het GFT ’s maar met een hark losmaken, voegt zij er aan toe.

2 REACTIES

  1. Kunnen er niet op allerlei plaatsen in de gemeente zoutkisten geplaatst worden, dan kunnen allerlei mensen tevens de stoep van oudere wijkbewoners sneeuwvrij maken. Dit zou wel zo prettig zijn in onze “participatiemaatschappij” . En dat ze ook meer mee kunnen krijgen dan 1 emmertje.
    Ook scheelt het een heleboel autoritjes in onze “milieubewuste” gemeente als men meer zoutkisten plaatst of meer dan 1 emmertje mee zou geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.