Gitarist Jurgen Burdorf (1980) geeft vrijdag 25 januari (20.00 uur) met zijn band een concert in wijkcentrum Alleman aan Den Bloeyenden Wijngaerdt 1. Dat gebeurt in de door stichting Tpodium georganiseerde serie ‘Blues in de Wijk’.  Volgens de stichting is Burdorg een muzikale all-rounder en vergelijkbaar met gitaristen als Ed Verhoeff, Eef Albers, Tim Langedijk en Peter Tiehuis.

Jurgen Burdorf

Vorig jaar verscheen de derde album van de band, getiteld ‘Picking Up Steam’, die enthousiast werd ontvangen door pers en publiek. De twee vorige albums heetten Opening Lines en Straight Up Guitar.

Americana

Gebruikmakend van invloeden van Jazz, Rock, Americana, Wereldmuziek en vleugjes Klassieke muziek van de 20ste eeuw sloeg Jurgen in 2015 zijn eigen weg als componist en bandleider in.

De band bestaat, naast Jurgen op gitaar, uit Tico Pierhagen op toetsen,  Hugo den Oudsten op basgitaar en Willem Smid op drums. Vooral in het genre Americana en ook Country of een mix daarvan blinkt zijn band uit. Americana is een verzamelnaam voor een muziekstijl waarbij een grote verscheidenheid aan artiesten valt in te delen. Over het algemeen wordt hiermee muziek getypeerd die is afgeleid van authentieke country, folk en blues in een modern jasje. Overige stijlen die hier onder vallen zijn alternatieve country, rootsmuziek en indiepop beïnvloed door country en / of folk.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=31&v=oNoz7byUJ8k

Voor meer info  http://www.jurgenburdorf.nl/nl/epk/

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.