De tentoonstelling van de Spaanse kunstenares Lita Cabellut in Museum Jan van der Togt aan de Dorpsstraat 50 duurt langer dan was gepland. Die is nu verlengd tot 3 maart. Wegens groot succes, zegt de directie.

‘Lita Cabellut – Een kroniek van het oneindige’ trok tot dusver tienduizend bezoekers, waardoor vorig jaar het totale bezoekersrecord van 2017 is geëvenaard.

Binnenkort is Lita Cabellut ook te zien in het nieuwe televisieprogramma Project Rembrandt waarin gezocht wordt naar de meest getalenteerde kunstschilder van Nederland. Het programma, waarin zij optreedt als één van de juryleden, wordt vanaf 27 januari uitgezonden op NPO1. “Door de langere looptijd van de tentoonstelling geeft het Museum Jan van der Togt nog meer vertrouwde bewonderaars en nieuwe fans de kans te komen genieten van haar werk”, zegt de directie.

Portretten

Lita Cabellut:
Secret behind the veil, 2012

Cabellut schildert imposante portretten vol melancholie en energie. Tot haar twaalfde jaar leefde ze op straat in Barcelona. Daarna werd ze geadopteerd door een vooraanstaande familie, die haar meenam naar musea als het Prado in Madrid. Zo raakte de jonge Cabellut geïnspireerd door schilderijen van Velázquez, Goya en Frans Hals en door de vele fresco’s in haar geboortestad. Op haar 19e verliet ze Spanje om te gaan studeren aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Nog steeds woont en werkt ze in Nederland.

Verf breken

Lita Cabellut ontwikkelde in de loop der jaren een unieke techniek waarbij ze traditionele frescotechnieken combineert met het gebruik van olieverf. Door de verflaag van deze imposante werken vervolgens te breken, ontstaat er door de combinatie van toeval en kracht een nieuw beeld. Bij de tentoonstelling is een rijk geïllustreerde catalogus verschenen.

De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van Museum Jan van der Togt en met dank aan Volvo Bangarage Amstelveen. Het museum is open van dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur. Toegangsprijzen: Volwassenen € 11,50, 13 t/m 18 jaar      € 6,00. Kinderen t/m 12 jaar en Museumkaart: gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.